Siirry sisältöön

Usewood Combi Master on kaikki mitä metsänomistaja tarvitsee nuorten metsiensä hoitoon. Se muokkautuu tehtävän mukaan joko taimikonraivauskoneeksi, ensiharvennushakkuukoneeksi tai ajokoneeksi.

Combi Master yhdistelmäkone

Enemmän kuin pelkkä ajokone hakkuukouralla

Usewood Combi Masterin avulla nuoren metsän hoito onnistuu investoiden vain yhteen koneeseen, vähentäen huomattavasti metsänhoidon kokonaiskustannuksia. Kuten kaikki Usewoodin pienmetsäkoneet, Combi Masterin pystyy siirtämään henkilöauton peräkärryllä kätevästi metsäpalstalta toiselle. Matala pintapaine ja polttoaineen kulutus, sähköinen esiohjaus ja ergonominen, kääntyvä turvaohjaamo lämmityksellä ja ilmastoinnilla ovat meille arkipäivää.

Kuormatila

Puiden hakkaaminen, niiden ajaminen pois metsästä, sekä taimikon raivaaminen ovat hyvin erilaisia työlajeja ja niillä on myös omat erityisvaatimuksensa työkoneelle. Koska emme halunneet tehdä kompromisseja koneen ominaisuuksissa, suunnittelimme Usewood Combi Masterin muokkautumaan saumattomasti näiden työlajien välillä. Hydraulisella teleskoopilla varustettu kuormatila lyhenee hakkuutyön ja taimikon raivauksen ajaksi helpottaen työskentelyä koneen edessä, sekä pienentäen koneen kääntösädettä. Kapeampien ja mutkikkaampien hakkuu-urien tekeminen ajourien väliin helpottuu ja metsään jäävät jäljet minimoituvat. Ajaessa puita metsästä kuljettaja voi yhdellä napin painalluksella pidentää kuormatilan mahdollistaen 4-metristen rankojen ajamisen pois metsästä. Teleskooppi toimii täysin hydraulisesti, eikä kuljettajan tarvitse poistua ohjaamosta missään työskentelyn vaiheessa.

Koneen käytettävyys ja ajomukavuus on meille kaikki kaikessa. Helposti ohjattava, kuljettajan tarpeisiin mukautuvan ohjausjärjestelmän lisäksi FOPS ja ROPS testattu pyörivä turvaohjaamo tarjoaa parhaimman mahdollisimman näkyvyyden ja toimintakyvyn kaikkiin työskentelysuuntiin. Pyörivässä ohjaamossa kuljettajalla on aina edessään tutut ohjainlaitteet tutuilla paikoillaan, ajettiin koneella kumpaan suuntaan tahansa. Ohjaamon ikkunat on tehty pintakovetetusta polykarbonaatista, joka kestää hakkuukourasta lentävän sahan ketjun. Näiden ominaisuuksien lisäksi lämmitys ja 3 kilowatin kompressori-ilmastointi takaavat aina optimaalisen lämpötilan niin pakkasella kuin helteelläkin.

Usewood Combi Master ottaa käyttövoimansa luotettavasta 4-sylinterisestä Kubota V1505T turbolla varustetusta dieselmoottorista. Moottorin tarjoama teho riittää hakkuutyössä karsimaan haasteellisimmatkin puut samalla kun se minimoi polttoaineen kulutuksen ja käyttökustannukset. Itse kehittämämme ohjausjärjestelmän avulla kaikki moottorilta saatavat hevosvoimat saadaan keskitettyä juuri sinne missä niitä tarvitaan.

Meidät tunnetaan itse suunnitellusta ja kehitetystä Usewood RECS ohjausjärjestelmästä. Pienessä koneessa on aina rajallinen määrä tehoja jota on käytettävä huolella, jotta pystytään aikaansaamaan paras mahdollinen ajokokemus. Ohjausjärjestelmä ei ainoastaan tarjoa 7-tuuman värillistä kosketusnäyttöä koneen kunnon ja työn seurantaan, vaan myös mahdollistaa käyttäjäkohtaisen koneen parametrien säätämisen ja tallentamisen. Usewood RECS ohjausjärjestelmä muistaa jopa 4 kuljettajan säädöt, tehden koneen yhtäaikaisen käytön usean kuljettajan välillä helpoksi. Usewood RECS ohjausjärjestelmässä on myös digitaaliset sulakkeet, minkä ansiosta ohjausjärjestelmä pystyy itse tunnistamaan oikosulut, katkenneet johdot ja muut sähköviat, ilmoittaen niistä kuljettajalle kosketusnäytöllään. Hyvin suunniteltu sähköinen ohjausjärjestelmä on ylivoimainen niin käytettävyydeltään kuin myös luotettavuudeltaan perinteiseen mekaaniseen ohjaukseen verrattuna.

Usewood Combi Master käyttää samaa hyväksi todettua hydraulijärjestelmää kuin muutkin pienmetsäkoneemme. Bosch Rexrothin LUDV kuormantuntevalla venttiilistöllä ja 0-130 l vaihtuvatilavuuksisella pumpulla varustettuna koneen ohjaaminen on intuitiivista ja tehokasta. Iso hydraulipumppu tarjoaa riittävästi öljyä puomin tehokkaaseen ohjaamiseen, puun karsimiseen ja ajamiseen. Maastossa ajaminen ja työskenteleminen on helppoa ja vaivatonta hydraulisen ajovoimansiirron ansiosta. Konetta voi siirtää ja puomilla voi työskennellä yhtäaikaisesti, eikä moottorin kierroslukua tarvitse säätää työvaiheiden välillä. RCES ohjausjärjestelmän ansiosta olemme myös yksinkertaistaneet hydraulijärjestelmän minimoiden vikaantuvat komponentit. Toisin kuin perinteisissä metsäkoneissa joissa työhydrauliikka ja ajohydrauliikka on erillään, Usewood Combi Masterissa nämä on yhdistetty niin, että sama avoimen kierron hydrauliikkaa käytetään sekä työskentelyyn että ajamiseen. Kone toimii vain ja ainoastaan yhdellä hydraulipumpulla, jonka huolto on helppoa ja toiminta varmaa.

 • Paino 2500kg
 • 8×8 vetävää pyörää, keinutelit, hydrostaattinen voimansiirto
 • Leveys 1,5 metriä
 • Runko-ohjaus
 • Nopeus 0-12 km/h
 • Kubota V1505T 33 kW (44 hv)
 • Bosch Rexrothin säätötilavuuspumppu 0–130 l/min
 • Bosch Rexroth LUDV kuorman tunteva hydrauliventtiilistö
 • Kulutus 3 l/h
 • Usewood RECS 12V ohjausjärjestelmä sekä ajotietokone 7 tuuman kosketusnäytöllä
 • Tallennettavat asetukset jopa 4 kuljettajalle
 • Digitaaliset sulakkeet
 • Sähköisesti esiohjattu hydrauliikka
 • Puomin nostokyky 350kg ja ulottuvuus 3,8m (raivauksessa 5m)
 • LED ajo- ja työvalaistus, 5 x 35 W, teho yhteensä 175 W
 • Turvaohjaamo, lämminilmapuhallin ja kompressori-ilmastointi, optiona Eberspächer lisälämmitin
 • käytettävissä kaikki Usewoodin hyväksymät lisälaitteet