Siirry sisältöön

Usewood Forest Master Turbo tekee konetyöskentelystä entistäkin tehokkaampaa.

Forest Master Turbo hakkuu- ja raivauskone

Lisää tehoa pienestä koosta tinkimättä

Koneen voimanlähteenä toimii Kubota V1505T turbolla varustettuna, sekä hydrauliikalle öljyn antaa Rexrothin 0-130 l säätötilavuuspumppu. Ne yhdessä antavat FM Turbolle kaksinkertaisen tehon ja 20% enemmän hydrauliikan litratilavuutta edeltäjäänsä verrattuna. UW180S-hakkuukouran kanssa työskennellessä lisäteho mahdollistaa entisestäänkin sulavamman työskentelyn painavien ja jykeväoksaisten puiden kanssa. Kaikki tämä koneen pienestä koosta tinkimättä.

Hydrauliikka

Usewood Forest Master Turbon hydrauliikka on uusittu tavoitellen parasta mahdollista työtehoa ja ajomukavuutta. 0-130 litran säätötilavuuspumppu ja LUDV venttiilistö mahdollistavat aiempaa sulavamman ohjauksen, josta löytyy sekä voimaa että nopeutta.

Kasvavaa nuorta taimikkoa pitää hoitaa hellävaroin. Perkaukset ja taimikon harvennukset on tehtävä ajallaan kasvavia taimia varoen. Kolhuja, katkenneita latvoja ja juuria pitää varoa viimeiseen asti. Terve, hoidettu taimikko on sijoitus, joka kasvaa korkoa jopa omistajan nukkuessa.

Usewood Forest Master Turbo on tehty taimikonhoidon tarkkuustyöhön. Pieni ja kevyt kone mahtuu vaivatta taimiväleihin. Keveytensä ansiosta kevään pehmittämät kohteet tai turvemaat eivät ole este vaan työmaa koneelle. Usewood Forest Master muuntuu monipuolisten lisälaitteiden avulla hakkuukoneesta tehokkaaksi raivaustyökaluksi.

Pienen koon ansiosta henkilöauton jarrullinen peräkärry riittää Forest Masterin kuljettamiseen työmaalta toiselle ja yöksi kotiin. Näin kuljetuskustannukset pysyvät pieninä. Huollot on myös mukavampi tehdä lämpimässä autotallissa syyspimeän metsätaipaleen sijaan. Maasto ei vaurioidu pienen koneen jäljiltä, päästöt ja polttoaineen kulutus ovat pienmetsäkoneella murto-osa isompiin verrattaessa. Työpäiväksi tarvitaan vain jerry-kannullinen polttoainetta. Edulliset hankinta- ja käyttökulut tekevät Usewoodin pienmetsäkoneista mielekkäät työvälineet taimikon ja nuoren metsän hoitoon.

Jotta moottorista ja hydrauliikasta saataisiin täysi teho irti, tarvitaan kehittynyt ohjausjärjestelmä ohjaamaan niitä. Tästä pitää huolen Usewoodin oma CAN-väyläpohjainen hajautettu tietojärjestelmä. Moottorin ja hydrauliikan ohjaus pitävät huolen siitä, että moottorilta otetaan aina optimaalinen teho hydrauliikalle. Optimoidun ohjausjärjestelmän ansiosta Usewood Forest Master Turbo pystyy toimimaan tehokkaasti pienemmällä tehon tarpeella kuin mihin perinteisesti on totuttu. Lisäksi metsäkoneista tutut miniohjauskahvat ja Usewoodin itse suunnittelemat näppäimistöt takaavat huippuluokan ajomukavuuden.

Taimikon raivaus vaatii koneelta ja puomilta tarkkuutta. Siksi suunnittelimme Usewood Forest Masterin puomin mahdollisimman tarkaksi ja kulutusta kestäväksi. Puomin nivelten akselit ovat suuria halkaisijoiltaan vähentäen laakereiden kulumista ja puomin väljistymistä työskennellessä. Lisäksi puomi on suunniteltu kestämään raivauksessa muodostuvia vaakasuuntaisia voimia perinteisiä tukkikourapuomeja paremmin.

Nykyaikainen ilmastoitu turvaohjaamo antaa kuljettajalle suojaa säätä ja tapaturmia vastaan. Hyvä ja avara näkyvyys, lämmitys, sekä kompressori-ilmastointi takaavat hyvät työskentelyolosuhteet. Ohjaamo täyttää FOPS ja ROPS turvaluokitukset, mikä tekee Usewood Forest Masterista kuljettajalle turvallisen koneen käyttää.

Teknisten uudistusten lisäksi uudistimme myös koneen ulkonäön. Koneen etu- ja takapelti ovat kolhuja hyvin kestävää, auringonvalossa haalistumatonta muovia, jolloin aloittelevan kuljettajan ajovirheet eivät jätä pysyviä jälkiä koneen keulaan.

 • Paino 2300kg
 • 8×8 vetävää pyörää, keinutelit, hydrostaattinen voimansiirto
 • Leveys 1,5 metriä
 • Runko-ohjaus
 • Ajonopeus 0-6 km/h
 • Kubota V1505T 33 kW (44 hv)
 • Bosch Rexrothin säätötilavuuspumppu 0–130 l/min
 • LUDV kuorman tunteva hydrauliventtiilistö
 • Kulutus 3 l/h
 • Usewood RECS 12V ohjausjärjestelmä sekä ajotietokone 7 tuuman näytöllä
  • Mahdollistaa kuljettajakohtaiset säädöt
 • Sähköisesti esiohjattu hydrauliikka
  • Mahdollistaa yhtäaikaisesti ajon ja työskentelyn
 • Uusi kestävä puomi: nostokyky 350kg ja ulottuvuus 3,8m (raivauksessa 5m)
 • LED ajo- ja työvalaistus, 5 x 35 W, yhteensä 175 W
 • Turvaohjaamo, lämminilmapuhallin ja kompressori-ilmastointi, optiona Eberspächer lisälämmitin
 • käytettävissä kaikki Usewoodin hyväksymät lisälaitteet