Siirry sisältöön

Usewood Combi Master är allt en skogsägare behöver för att sköta sin ungskog. Den kan omvandlas efter arbetsuppgift antingen till en maskin för röjning av plantskog, till skördare för en första gallring eller till skotare.

Combi Master kombinationsmaskin

Mer än bara en skotare med skördaraggregat

Med hjälp av Usewood Combi Master kan skötsel av ungskog genomföras genom att investera i endast en maskin, vilket avsevärt minskar de totala kostnaderna för skogskötseln. På samma sätt som alla Usewoods små skogsmaskiner kan Combi Mastern behändigt förflyttas på en personbils släpvagn från ett skogsskifte till ett annat. Lågt marktryck och låg bränsleförbrukning, elektronisk förstyrning och en ergonomisk, roterande skyddshytt med uppvärmning och luftkonditionering är självklart standard.

Lastutrymme

Avverkning, utkörning av virket från skogen samt röjning av plantskog är mycket olika typer av arbetsuppgifter, och de ställer särskilda krav på arbetsmaskinen. Eftersom vi inte ville kompromissa med maskinens egenskaper designade vi Usewood Combi Master så att den smidigt ska kunna anpassas efter dessa typer av arbetsuppgifter. Lastutrymmet, som är utrustat med en hydraulisk teleskoparm, förkortas vid avverkning och röjning av plantskog, vilket underlättar arbetet framför maskinen och minskar maskinens vändradie. Det blir lättare att göra smala och krokiga avverkningsspår mellan körstråken, och spåren som blir kvar i skogen minimeras. När föraren kör ut träd från skogen kan han eller hon med ett knapptryck förlänga lastutrymmet och på så sätt göra det möjligt att köra ut fyra meter långa stammar från skogen. Teleskoparmen fungerar helt hydrauliskt, och föraren behöver inte kliva ur hytten i något skede av arbetet.

Det viktigaste för oss är maskinens användbarhet och körkomfort. Förutom ett styrsystem som är lätt att styra och som anpassar sig efter förarens behov erbjuder den FOPS- och ROPS-testade, roterande skyddshytten bästa möjliga sikt och kapacitet i alla arbetsriktningar. I den roterande hytten har föraren alltid bekanta styrenheter på bekanta ställen framför sig, oavsett i vilken riktning maskinen körs. Hyttens fönster är gjorda av polykarbonat med extra hård yta som håller för en flygande sågkedja från skördaraggregatet. Förutom dessa egenskaper garanterar hyttens uppvärmning och en tre kilowatts luftkonditionering med kompressor alltid en optimal temperatur såväl i minusgrader som i hetta.

Usewood Combi Master får sin drivkraft från en pålitlig fyrcylindrig Kubota V1505T dieselmotor utrustad med turbo. Den effekt som motorn ger räcker till för att gallra bort även de mest utmanande träden vid avverkning samtidigt som den minimerar bränsleförbrukningen och driftskostnaderna. Med hjälp av det styrsystem som vi själva har utvecklat kan alla hästkrafter som finns att få ur motorn koncentreras precis där de behövs.

Vi är kända för vårt styrsystem Usewood RECS, som vi själva har planerat och utvecklat. I en liten maskin finns det alltid en begränsad mängd effekt som måste användas med omsorg för att bästa möjliga körupplevelse ska kunna uppnås. Styrsystemet erbjuder inte bara en sju tums pekskärm i färg för uppföljning av maskinens skick och arbete, utan gör det även möjligt att ställa in och spara förarspecifika maskinparametrar. Styrsystemet Usewood RECS kommer ihåg inställningarna för upp till fyra förare, vilket gör det enkelt för flera förare att använda maskinen samtidigt. Styrsystemet Usewood RECS har även digitala säkringar, som gör att systemet själv kan identifiera kortslutningar, brutna kablar och andra elfel och meddela föraren om dem på pekskärmen. Ett välplanerat, elektroniskt styrsystem är överlägset beträffande såväl användbarhet som pålitlighet jämfört med en traditionell, mekanisk styrning.

I Usewood Combi Master används samma hydraulsystem som i våra andra små skogsmaskiner, eftersom det har konstaterats vara bra. Maskinen, som är utrustad med ett Bosch Rexroth LUDV lastkännande styrsystem och en 0−130 liters reglerbar pump, kan styras på ett intuitivt och effektivt sätt. En stor hydraulpump erbjuder tillräckligt med olja för effektiv styrning av kranen, för gallring av träd och för körning. Det är enkelt och behändigt att köra och arbeta i terrängen tack vare den hydrauliska kraftöverföringen. Det är möjligt att flytta maskinen och arbeta med kranen samtidigt utan att motorns varvtal behöver justeras mellan de olika arbetsmomenten. Tack vare styrsystemet RECS har vi även förenklat hydraulsystemet, och på så sätt minimerat antalet komponenter som kan skadas. I motsats till traditionella skogsmaskiner, där arbetshydrauliken och körhydrauliken är separerade, har dessa kombinerats i Usewood Combi Master** så att hydrauliken från samma öppna system används för såväl arbete som körning. Maskinen drivs av en lättunderhållen och funktionssäker hydraulpump.

 • Vikt 2 500 kg
 • 8×8 drivande hjul, löpboggi, hydrostatisk kraftöverföring
 • Bredd 1,5 m
 • Ramstyrning
 • Hastighet 0-12 km/h
 • Kubota V1505T 33 kW (44 hk)
 • Bosch Rexroth reglerbar pump 0–130 l/min
 • Bosch Rexroth LUDV lastkännande ventilsystem
 • Förbrukning 3 l/h
 • Usewood RECS 12V styrsystem samt kördator med sju tums pekskärm
 • Minne för upp till fyra förares inställningar
 • Digitala säkringar
 • Elektroniskt förstyrd hydraulik
 • Kranens lyftkraft 350 kg och räckvidd 3,8 m (vid röjning 5 m)
 • LED-körbelysning och -arbetsbelysning
 • Skyddshytt, varmluftsblåsare och luftkonditionering med kompressor, Ebersprächer tilläggsvärmare som tillval
 • Tillgång till all tilläggsutrustning som har godkänts av Usewood