Siirry sisältöön

Usewood Forest Master Turbo gör skogsmaskinsarbetet ännu effektivare.

Forest Master Turbo skördare

Mer effekt utan att göra avkall på den lilla storleken

Maskinens kraftkälla är en Kubota V1505T utrustad med turbo, och oljan till hydraulsystemet tillförs av en Rexroth 0−130 liters reglerbar pump. Tillsammans ger de FM Turbon dubbelt så stor effekt och 20 procent mer tankvolym för hydrauliken jämfört med sin föregångare. När du arbetar med skördaraggregatet UW180S gör tilläggseffekten att det går ännu smidigare än tidigare att arbeta med tunga träd med grova kvistar. Allt detta utan att göra avkall på den lilla storleken.

Hydraulik

Usewood Forest Master Turbos hydraulik har förnyats för att uppnå bästa möjliga effektivitet och körkomfort. En reglerbar pump på 0−130 liter och ett LUDV-ventilsystem gör styrningen ännu smidigare än tidigare, och den har både kraft och snabbhet.

En ung, växande plantskog ska skötas varsamt. Röjning och gallring av plantskog ska göras i tid och med aktsamhet om de växande plantorna. Stötar, brutna toppar och rötter bör undvikas in i det sista. En frisk och välskött plantskog är en investering som det växer ränta på till och med när ägaren sover.

Usewood Forest Master Turbo är gjord för precisionsarbete vid skötsel av plantskog. Den lilla och lätta maskinen får plats mellan plantorna utan problem. Tack vare den lätta vikten utgör mjuka ställen om vårarna eller torvmarker inget hinder, utan en arbetsplats för maskinen. Med hjälp av mångsidig tilläggsutrustning kan Usewood Forest Master omvandlas från skördare till en effektiv skotare.

Tack vare den lilla storleken räcker det med en personbil med bromsförsedd släpvagn för att transportera Forest Mastern från en arbetsplats till en annan och hem till natten. På så sätt håller du ner transportkostnaderna. Det är också trevligare att utföra service i ett varmt bilgarage i stället för i en skogsdunge i höstmörkret. Terrängen skadas inte av den lilla maskinen, och dess utsläpp och bränsleförbrukning är bara en bråkdel av de större maskinernas. För en arbetsdag behövs endast en bensindunk med bränsle. Förmånliga anskaffnings- och driftskostnader gör Usewoods små skogsmaskiner till ändamålsenliga arbetsredskap för skötsel av plant- och ungskog.

För att få ut full effekt av motorn och hydrauliken krävs ett utvecklat styrsystem för att styra dem. Det ser Usewoods eget CAN-bussbaserade, distribuerade datasystem till. Styrningen av motorn och hydrauliken ser till att motorn alltid ger optimal effekt till hydrauliken. Tack vare det optimerade styrsystemet kan Usewood Forest Master Turbon fungera effektivt med lägre effekt än vad man traditionellt är van vid. Dessutom garanterar ministyrspakarna, som känns igen från skogsmaskinerna och Usewoods egendesignade tangentbord, körkomfort i toppklass.

Pantskogsröjning kräver precision av maskinen och kranen. Därför planerade vi kranen till Usewood Forest Mastern så att den ska vara så noggrann och slitstark som möjligt. Axlarna i kranens leder har stor diameter, vilket minskar slitaget på lagren och gör kranen mindre glapp när den arbetar. Kranen är dessutom designad att tåla de vågräta krafter som uppstår vid röjning bättre än traditionella skotarkranar.

En modern skyddshytt med luftkonditionering ger föraren skydd mot väder och vind och mot olyckor. En god och öppen sikt, uppvärmning samt luftkonditionering med kompressor garanterar bra arbetsförhållanden. Hytten uppfyller skyddskraven för FOPS- och ROPS-klassificering, vilket gör Usewood Forest Master till en trygg maskin att använda för föraren.

Förutom de tekniska nyheterna förnyade vi även maskinens utseende. Maskinens fram- och bakplåtar är av mycket hållbar plast som inte bleknar i solen, vilket gör att nybörjarförarens körfel inte lämnar bestående spår framtill på maskinen.

 • Vikt 2 300 kg
 • 8×8 drivande hjul, löpboggi, hydrostatisk kraftöverföring
 • Bredd 1,5 m
 • Ramstyrning
 • Hastighet 0-6 km/h
 • Kubota V1505T 33 kW (44 hk)
 • Bosch Rexroth reglerbar pump 0–130 l/min
 • LUDV lastkännande ventilsystem
 • Förbrukning 3 l/h
 • Usewood RECS 12V styrsystem samt kördator med sju tums skärm
  • Möjliggör förarspecifika inställningar
 • Elektronisk förstyrd hydraulik
  • Möjliggör körning och arbete samtidigt
 • Ny slitstark bomkran: lyftkraft 350 kg och räckvidd 3,8 m (vid röjning 5 m)
 • LED-körbelysning och -arbetsbelysning
 • Skyddshytt, varmluftsblåsare och luftkonditionering med kompressor, Ebersprächer tilläggsvärmare som tillval
 • Tillgång till all tilläggsutrustning som har godkänts av Usewood