Siirry sisältöön

Työlaitteet ja lisävarusteet

UW180S hakkuukoura karsitun rangan korjuuseen

UW180S on Usewoodin pienmetsäkoneisiin tarkoitettu työlaite karsitun rangan tekoon nuorissa metsissä. Puun katkaisu -mekanismina toimii nopea ja varmatoiminen ketjusaha. Tyypillisesti ketju vaihdetaan kerran päivässä tai harvemmin, ja yksi laippa voi kestää jopa useita kuukausia täysipäiväistä käyttöä. UW180S hakkuukoura katkaisee kaikki kotimaiset puut aina 22 cm paksuuteen asti. Kouran sivulta puristavat syöttörullat kuljettavat mutkaistakin rankapuuta rikkoen kuoren ja karsien rangan hyväksi polttoaineeksi. Pituus– ja tilavuusmittalaite ovat myös saatavana UW180S kouraan.

Pienmetsäkoneiden toiminnassa teho ja hyötysuhde ovat avainasemassa. Jotta pieni kone pystyisi käsittelemään puita tehokkaasti ja tuottavasti, on sen pystyttävä toimimaan mahdollisimman hyvällä hyötysuhteella siirtäen mahdollisimman paljon saatavilla olevasta tehosta puun käsittelyyn.

UW180S hakkuukouran hydrauliikka toimii osana runkokoneen säätöjärjestelmää. Tällöin esimerkiksi syöttörullien nopeutta ja voimaa pystytään säätämään karsittavan puun mukaan. Vähäoksaisissa koivuissa rullien syöttönopeus pystytään maksimoimaan ja runsasoksaisessa kuusessa panostetaan puolestaan voimaan. Karsintavoiman ja -nopeuden älykäs säätö parantaa koneen hyötysuhdetta, joka puolestaan mahdollistaa entistä haastavampien puiden käsittelyn entistä pienemmillä tehovaatimuksilla. UW180S ei ole pelkästään yksi työlaite muiden joukossa, vaan se on osa sitä käyttävää runkokonetta.

Syöttörullien tilalle on saatavilla myös joukkokäsittelyrullat, joilla pieniä puita voidaan kerätä useita hakkuukouran kitaan. Tällöin puut korjataan kokopuuna, mutta rullat mahdollistavat välikatkonnan. Menetelmä nopeuttaa merkittävästi pienen puun korjuuta.

UW180S hakkuukoura sisältää mittalaitteen, joka mittaa karsittavan puun pituuden 4 cm tarkkuudella, sekä puun paksuuden 0.5 cm tarkkuudella. Näiden lisäksi UW180S laskee myös päivän aikana hakatun puumassan tilavuuden. Mittalaiteen avulla kaikista puista tulee samanpituisia ja ne on helppo kuljettaa pois metsästä.

  • katkaisuläpimitta 0-220 mm, ketjusaha
  • karsintaläpimitta 35-220 mm
  • karsittavan oksan läpimitta 0-40 mm
  • optiona pituus- ja tilavuusmittalaite
  • hydraulisyöttötarve 0-100 l/min, 180 bar
  • paino 220 kg

UW40 ja UW50 taimikonhoitolaitteet

Usewood-taimikonhoitotyölaitteet voidaan kytkeä Usewood-koneiden lisäksi maataloustraktorin metsäkuormaimeen ja kaivinkoneeseen

Tehokas työskentely nuoressa taimikossa on haastavaa. Taimet ovat lähellä toisiaan ja poistettavaa vesakkoa on paljon. Jokainen trakoittamaton virheliike voi aiheuttaa vaurioita jäävään taimikkoon. Siksi on tärkeää, että työ tehdään koneella joka on täysin kuljettajan hallittavissa. Usewood Forest Master soveltuu kehittyneen ohjausjärjestelmän ja tarkan puominsa ansiosta erittäin hyvin raivaustyöhön.

UW40 on pensasleikkuriperiaatteella toimiva leikkaava raivain erityisesti varhaisperkaukseen. Hardox-terä leikkaa kertapuristuksella maksimissaan 40 mm risun, sahaavilla hampailla voidaan katkaista risurunkoja aina 9 cm läpimittaan asti.

UW50 on raivaussaha, jonka 80 cm läpimittainen Hardox-terä leikkaa risuja joka suunnasta. Katkaisupaksuus on noin 10-100 mm. Symmetrisen rakenteensa ansiosta UW50 raivainta on helppo ohjata.

Uusi: Vetävä kärry

Usewood puutavarakärry. Kantavuus 2000 kg. Hydraulisesti vetävät telit kytkeytyvät suoraan Usewood-koneen ajohydrauliikkaan. Kärryn aisassa on 70 cm hydraulinen teleskooppi, jolloin kärry on kuormattavissa Usewood-ajokoneen tai kombikoneen kuormaimella irrottamatta kärryä.